Verspanend gereedschap

Verspanend gereedschap

Verspanend gereedschap

Verspanende gereedschappen zijn ruim vertegenwoordigd in het assortiment van Gereedschap.nl. Boren, beitels, frezen en schuurpapier, alles wat je nodig hebt voor je volgende klus. Wij bieden je uitsluitend gereedschappen van duurzame en professionele kwaliteit.

  • Gratis verzending v.a. € 25
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Snelle levering

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Verspanend gereedschap

Onder verspanend gereedschap verstaan we alle gereedschappen die materiaal wegnemen en ‘spanen’ of ‘krullen’ creëren. Zoals boren, beitels, frezen en schuurpapier.

​Soorten verspanend gereedschap

  • Boren
  • Frezen
  • Beitels
  • Keermessen
  • Schuurmiddelen
  • Slijpmiddelen
  • Zaagbladen

Boren

Goede boren zijn onmisbaar. Iedere klusser zou eigenlijk een duurzame borenset moeten hebben voor hout, steen en metaal. Zo kan je alle situaties aan. Niks is vervelender dan boortje 8 niet in huis hebben.
Elk materiaal heeft zijn eigen type boor. Dit heeft te maken met de hardheid van het staal en de vorm van de boorkop. Houtboren zijn zo gevormd dat zich makkelijk door hout laten leiden. Metaalboren zorgen ervoor dat de metaalkrullen weg worden gedrukt. En steen- en betonboren hebben een wat stompe kop om gemakkelijker door steen heen te breken.

Frezen

Een frees, roterend snijgereedschap, wordt gebruik om uit hout, metaal of kunststof materiaal te verwijderen. Bijvoorbeeld bij het maken van sleuven. Er is daar allerlei freesgereedschap voor op de markt. Zo zijn er bijvoorbeeld stationaire en hand freesmachines. 

Beitels

Een ander voorbeeld van verspanend gereedschap zijn beitels. Beitels zijn er in veel uitvoeringen en voor veel toepassingen. Beitels zijn een lang stalen gereedschap met aan het uiteinde een scherpe snede. Ze zijn er voor gebruik met de hand, zoals houtbeitels en voor machines zoals breekhamers.

Draadsnijgereedschap

Met draadsnijgereedschap van inwendig of uitwendig schroefdraad gesneden worden. Voor inwendig schroefdraad gebruik je een draadtap. Voor uitwendig schroefdraad een draadsnijplaat.

Schuurmiddelen

Schuren wordt veel gebruikt om een oppervlak te ontdoen van verf. Daarvoor kun je diverse schuurmiddelen gebruiken. Schuurpapier is vaak afdoende. Soms heb je een schuurschijf nodig die minder snel slijt.
Wanneer je werkt met een relatief zacht materiaal zijn schuurmiddelen afdoende. Bij hout kun je goed gebruik maken van schuurpapier en een elektrische schuurmachine. Als het materiaal harder is, is het verstandiger om een slijpmiddel te gebruiken.

Slijpmiddelen

Materialen zoals metaal en steen kunnen beter bijgewerkt worden met slijpmiddelen. Deze zijn harder en duurzamer dan bijvoorbeeld schuurpapier. Je hebt diamantschijven waarmee je marmeren tegels door kunt slijpen.
Verder heb je ook slijpschijven om metalen snijvlakken te ontdoen van bramen. Met deze afbraamschijven slijp je de randen van bijvoorbeeld een staalplaat bij zodat deze perfect te lassen is.

Zaagbladen

Zagen behoren ook tot het verspanend gereedschap. Een zaag is een stuk gereedschap dat je eigenlijk altijd wel tijdens een klus nodig hebt. Een handzaag om hout mee te zagen, of een decoupeerzaag hebben de meeste doe-het-zelvers in huis. Losse zaagbladen zijn te koop zodat je een vervanging kan kopen wanneer je huidige zaagblad bot is geworden.

 

Een ogenblik geduld a.u.b.